Linde Material Handling AB

Produktionsplanerare till Linde Material Handling AB

På cykelavstånd från Örebros centrumkärna ligger Linde Material Handling AB. Här välkomnas du till ett företag i stark tillväxt som fortsätter att expandera. Vill du arbeta nära tekniken i en koordinerande roll är tjänsten som produktionsplanerare ett givet val.

AxÖ Consulting söker på uppdrag av Linde Material Handling en produktionsplanerare till företagets huvudkontor i Örebro. Företaget går mycket starkt på marknaden vilket syns i orderingången och antalet nyanställningar. Nu tar man nästa kliv genom att utöka sin produktionsavdelning med en andra produktionsplanerare vars huvudsakliga fokusområde kommer vara flödet för specialtillverkade truckar.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen går via AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos Linde Material Handling AB.

Arbetsbeskrivning

Som Produktionsplanerare är ditt huvudsakliga ansvar att optimera och effektivisera planeringen på kort och lång sikt för att säkerställa hög leveranssäkerhet. När du arbetar med planeringen behöver du ta höjd för materialtillgång, prioriterade ordrar och kompetens i montörsstyrkan vilket innebär att jobbet stundtals blir komplext. Vardagen bjuder även då och då på oförutsedda händelser vilket påverkar lagd planering och ställer krav på flexibilitet och förmåga att kunna tänka om.

Du kommer till exempel att:

 • Ha tät dialog och kontakt med inköpsavdelningen för att flagga upp eventuellt brist av material som påverkar möjligheten att slutföra ordern.
 • Jobba i tätt samarbete med Produktionsledaren.
 • Säkerställa att tillverkningsordrar startas upp på utsatt tid
 • Vara Produktionsledarens naturlige ställföreträdare vid semester/sjukdom vilket innefattar ansvar för dagliga morgonmöten och prioritering av produktionsplanen.
 • Säkerställa kapacitetsbehov samt vid behov föreslå ökningar/minskningar.
 • Ha kontakt med samt koordinera mindre jobb som utförs av underentreprenörer.
 • Alternera arbete vid dator med att röra dig ute i produktionen.
 • Ha stora interna kontaktytor med både säljare och mekaniker.

Rollen rapporterar till produktionsledaren för specialtruckar. Givetvis finns en naturlig kontaktyta med produktionsplaneraren för standardflöde och stundtals kommer man alternera och utföra planeringsarbete för båda flödena.

Linde Material Handling AB erbjuder

Som nyanställd på Linde Material Handling AB kommer du till ett välgenomtänkt introduktionsprogram som innefattar utbildningar i såväl säkerhet och miljö som centrala presentationer av företagets olika avdelningar. Produktionsledaren kommer finnas tillhands för stöttning och under din första tid arbetar ni tätt tillsammans för att du succesivt ska slussas in i arbetet. Anställda på företaget trivs mycket bra och kanske beror det på att man erbjuder flextid, har arbetstidsförkortning och bonussystem eller bara det faktum att man har trevliga sommar- och julaktiviteter där hela företaget samlas och umgås. Vill du på sikt ta dig an roller internationellt står dörren till världen på glänt hos Linde Material Handling AB.  

Profilbeskrivning

Vi söker dig som har erfarenhet inom planering i industrimiljö. Om du har arbetat med planering inom processindustrin, tillverkande företag eller slutmontage spelar ingen som helst roll då vi är övertygade om att du med stöttning kan sätta dig in i nya teknikområden. Akademisk bakgrund är ett extra plus men inte ett krav.

Specifikt efterfrågad kompetens:

 • Minst ett halvårs erfarenhet inom planering
 • God svenska och engelska i tal/skrift då detta används dagligen på arbetsplatsen
 • Det är meriterande om du har kunskaper i Monitor eller SAP

Som person trivs du med att arbeta i nära samarbete med andra människor. Du förstår vikten av att arbeta med metod och strukturer för att kunna hantera många olika ärenden samtidigt. Vardagen präglas stundtals av oförutsedda händelser vilket ställer krav på att du är flexibelt lagd och har förmågan att kunna tänka om och fatta beslut baserat på ny information.

Om Linde Material Handling

Linde Material Handling är en av världens ledande tillverkare av truckar. Sedan 2006 tillhör Linde KION Group, världens näst största tillverkare av truckar och en ledande leverantör av automationslösningar för intralogistik. Orderingången har varit mycket starkt de senaste åren vilket har gjort att man idag är fler än 480 anställda kollegor runt om i Sverige. Huvudkontoret ligger beläget strax utanför centrum i Örebro.  

Övrigt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Oskar Bernling, rekryteringskonsult, 073-915 70 61. Alla ansökningar hanterat konfidentiellt.

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Örebro
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2018/106
Kontakt
 • Oskar Bernling, 0739157061
Publicerat 2018-06-08
Sista ansökningsdag 2018-07-29

Wróć do ofert pracy