AxÖ Consulting

Suzuki Garphyttan AB är en del av japanska Nippon Steel & Sumikin SG Wire Co., Ltd. och ingår i Nippon Steel koncernen. Tillsammans är de världens största producent av avancerad fjädertråd till fordonsindustrin med en världsmarknadsandel på över 40 % för ventilfjädertråd.

Är du en analytisk och noggrann ingenjör som brinner för att skapa hållbara resultat, både självständigt och i samverkan med andra? På uppdrag av Suzuki Garphyttan söker AxÖ Consulting en Senior Laboratorieingenjör till globala R&D Laboratoriet i Garphyttan.

Suzuki Garphyttan erbjuder:

  • En stimulerande arbetsmiljö där du får möjlighet att påverka ditt arbete
  • En internationell arbetsplats med välmående organisationskultur
  • Möjlighet och uppmuntran till att skapa nya erfarenheter genom tekniskt utbyte med enheter i andra länder

Arbetsbeskrivning

Det globala R&D laboratoriet i Garphyttan ansvarar för ankomstkontroll av valstråd, utmattningsprovning, materialutredningar och reklamationshantering för alla produktionsenheter i Suzuki Garphyttan koncernen. Funktionens ansvarområden innefattar materialutredningar och reklamationshantering.

Som Senior Laboratorieingenjör kommer du bland annat att:

  • Utföra material- och reklamationsundersökningar
  • Ge teknisk support åt Suzuki Garphyttans globala kunder och produktionsenheter i materialfrågor respektive fjäderrelaterade frågor
  • Metodutveckling av materialundersökningar med externa kontakter
  • Självständigt presentera undersökningar och slutsatser till interna och externa parter
  • Skapa kontaktnät med externa laboratorier

Vem söker vi?

Vi söker en erfaren och materialintresserad ingenjör med god analytisk förmåga. För att lyckas i denna roll är det viktigt att du säkerställer god kommunikation med såväl externa som interna kontakter och nyckelpersoner. Som person är du därför lyhörd och öppen samt har lätt för att skapa goda relationer med personer i din omgivning. Vidare är du en person som driver projekt framåt och har lätt för att delta i tekniska diskussioner. Du gillar även att utvecklas i grupp samtidigt som du tar ansvar för dina arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har civilingenjörs- eller doktorsexamen inom materialteknik. Vi ser även att du har arbetslivserfarenhet från trådtillverkning, alternativt ståltillverkning samt har erfarenhet av metallografiska undersökningar.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att använda SEM. 

Då Suzuki Garphyttan verkar på en internationell marknad förutsätter vi att du har goda kunskaper i både svenska och i engelska. Tyska är meriterande.

Ansökan och information

Urval sker löpande. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Suzuki Garphyttan

Suzuki Garphyttan tillverkar trådprodukter i fem tillverkningsenheter: Sverige (Garphyttan), England, USA, Mexico och Kina. Bolaget är framgångsrika på nischprodukter mot bilindustrin såsom ventilfjädertråd, rostfri tråd till injektionspumpar för dieselmotorer samt platt och profilerad tråd. Suzuki Garphyttan omsätter 1,8 miljarder kronor och har totalt 620 medarbetare (2017).

Sökord: Laboratorieingenjör, metallograf, metallurg, civilingenjör, materialteknik, ingenjör.

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örebro
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2018/52
Kontakt
  • Tobias Björk, 070-977 51 00
Publicerat 2018-04-20
Sista ansökningsdag 2018-04-25

Wróć do ofert pracy