Itaab Trading AB

Familjeföretaget Itaab förstärker sin försäljningsavdelning med ytterligare en teknisk säljare. Söker du en roll som kombinerar kommersiellt försäljningsansvar med tekniskt utmanande arbetsuppgifter där du även får arbeta med projektledning – då kommer du att trivas hos Itaab.

AxÖ Consulting söker på uppdrag av Itaab en teknisk säljare. Itaab har gjort sig kända för att vara en flexibel leverantör som kan tillgodose specifika och specialanpassade lösningar till sina kunder. Listan över referensprojekt är imponerande och man har levererat arbeten åt såväl privata bolag som till offentliga rum och miljöer. För att kunna möta marknadens efterfrågan är man nu i behov av att utöka sitt tre personer stora försäljningsteam med en relationsbyggande teknisk säljare som gillar att projektleda sina egna affärer.

Itaab erbjuder

Som teknisk säljare på Itaab kan du förvänta dig en vardag där du till mångt och mycket styr din egen kalender och planering. Här får du möjlighet att projektleda din affär, från bokat möte och lösningförslag till slutleverans och uppföljning. ”Jag gillar utmaningen att gå från ett sått frö till färdig leverans. Vi jobbar med en spännande produkt som gör stor skillnad rent estetiskt” beskriver Magnus som har arbetat med försäljning på Itaab i flera år. Här erbjuds du en marknadsmässig fast månadslön och har utöver detta även möjlighet till årsbonus.

Arbetsbeskrivning

Som teknisk säljare kommer du att arbeta med försäljning av metallundertak och belysning. Majoriteten av kundbasen finns i Sverige och återfinns inom bygg- och butiksinrednings-branschen. Vanligt förekommande är därför att du besöker arkitekter, byggföretag och underentreprenörer. Du kommer bland annat att:

• Jobba med besöksbokning och etablera nya kunder

• Vårda befintliga kunder och skapa långsiktiga relationer

• Skapa projektkalkyler och offerter liksom ta in priser på råmaterial och tjänster

• I dialog med kund, egen produktion och inköp ta fram olika typer av lösningsförslag

• Projektleda och följa ordern från lösningsförslag till färdig leverans och uppföljning

• Representera Itaab på mässor och kundevent

• Jobba med omvärldsbevakning samt vara delaktig i det strategiska försäljningsarbetet tillsammans med säljteamet och företagsledning.

Rollen rapporterar direkt till företagets VD och har placeringsort Örebro. Försäljningsdistriktet omfattar Mellansverige med stor marknad i Stockholm varför resor förekommer 2-3 dagar per vecka i tjänsten. Du som söker måste därför inte vara boende i Örebro utan kan likväl även utgå ifrån t.ex. Stockholm, Västerås, Eskilstuna, Enköping.

Profilbeskrivning

Vi söker dig som har ett intresse för byggtekniska frågor och mekaniska lösningar. Du har tidigare arbetat med försäljning gärna ute på fältet som resande säljare. Ett extra plus är om du har erfarenhet av försäljning av specialprodukter eller konfigurerbara system. För att lyckas i rollen som säljare behöver du i all enkelhet kunna beskriva/konstruera mekaniska lösningar med penna och papper. Specifikt efterfrågad kompetens:

  • God svenska och engelska i tal och skrift
  • Goda kunskaper i Office-paketet och Outlook
  • B-körkort

Det är meriterande om du kommer ifrån byggbranschen och har arbetat med projektledning, byggnadskonstruktion eller arkitektur.

Som person trivs du i miljöer där du får knyta nya kontakter och möjligheten att bygga relationer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan anpassa ditt språk till mottagaren, när du pratar lyssnar andra. Vidare bör du ha ett intresse för struktur, ordning och reda då rollen bjuder på en hel del projektledning och koordinering mellan kund, egen fabrik och underentreprenörer/leverantörer. 

Varmt välkommen med din ansökan, urval sker löpande.

Om Itaab

Itaab är ett familjeföretag verksamma i metallundertaksbranschen. Företaget grundades redan under 50-talet och består i dagsläget av 23 medarbetare. Tillverkningen sker strax utanför Örebro och man har även ett servicecenter i Stockholm. Bolaget omsätter ca 40 MSEK med kunder i framförallt Sverige, viss export sker även till Norge, Danmark och Finland.

Anställningsform PERMANENT_POSITION
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Örebro
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2018/77
Kontakt
  • Oskar Bernling, 0739157061
Publicerat 2018-05-14
Sista ansökningsdag 2018-08-31

Tilbake til ledige stillinger