Ovako AB

Vill du vara med och förändra världen? På Ovako kan du göra det. Brinner du för utveckling och vill vara med Ovakos resa för att bli Europas bästa leverantör med produkter som alltid är kundens första val? Då är du rätt person för Ovako.

Ovako expanderar och söker nu, med hjälp av AxÖ Consulting, en Area Sales Manager till Sales Unit Scandinavia. Vi söker dig med ett brinnande affärsintresse och god förmåga att bygga hållbara relationer.

Ovako erbjuder dig:

En stimulerande arbetsplats med goda möjligheter till karriär- och yrkesmässig utveckling. Ett omväxlande arbete där du får möjligt att växa i din profession. Engagerade kollegor och ett sammansvetsat arbetsteam.

Arbetsuppgifter

I rollen som Area Sales Manager ingår att arbeta med både nya och befintliga kunder för att säkerställa att Ovako blir kundens självklara leverantörsval. Tjänsten innefattar kundansvar för några av Ovakos större kunder där du är en nytänkande problemlösare som hjälper kunden att se möjligheter med Ovakos material. Du förstår därför kundens behov, kan se dem i ett större sammanhang och med nya infallsvinklar – gemensamt skapas värde för kunden som ger förutsättningar för goda affärer.

Du kommer att ingå i ett team som ska ta hem rätt affärer för Ovako genom att möta kunderna med anpassat stål för deras behov. I rollen ingår även att förhandla med Ovakos kunder vid nya och befintliga affärer samt att driva och ansvara för större projekt mot kund med fokus på resultat och materialval.

I rollen som Area Sales Manager representerar du alla Ovakos enheter i större sammanhang och agerar sammanhållande i större organisationer.

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker tjänsten har arbetat i minst fem med teknisk försäljning eller i nära samarbete med kunder. Du har även ett stort tekniskt intresse och kan föra tekniska resonemang med kunden.

För att vara framgångsrik i rollen har du en eftergymnasial utbildning som Bergsskoleingenjör, Maskiningenjör eller motsvarande och behärskar svenska och engelska flytande, både i tal och skrift. Kunskaper i andra språk är meriterande.

Vi ser även att du har god vana av att arbeta med PC och Officepaketet samt andra digitala hjälpmedel. B-körkort är ett krav.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har ett starkt inre driv och vana av att arbeta självständigt. För att lyckas bra i denna roll tror vi även att du har starka sociala egenskaper och förmågan att skapa och bibehålla goda relationer med olika typer av människor på olika nivåer. Som person har du dessutom förmågan att "lyfta blicken" och arbeta långsiktigt. Vi tror att du i grunden är entreprenören som drivs av att skapa nya affärsmöjligheter.

Ansökan och information

Kontoret för Sales Unit Scandinavia finns i Karlskoga och teamet består av sju personer. Det finns även möjlighet att utgå från annan ort där Ovako har verksamhet, med fördel nära Ovakos siter: Hällefors, Smedjebacken, Hofors eller Boxholm.

Du reser ca 100 dagar per år i tjänsten mestadels inom Norden och i huvudsak inom Sverige.

Urval sker löpande. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Ovako

Ovako är en ledande europeisk producent av komponentstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Med vårt stål blir våra kunders slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs - vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Ovako har 10 säljenheter som finns i Europa, Asien och Amerika. Affärsområde Cromax har produktion och försäljning i Sverige, Italien, Holland och Frankrike. Stabsfunktionerna består av Group Sales, Marketing & Technology, IT, Finance and Purchasing, HR & Communication och finns placerade i Sverige.

Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Omsättningen 2017 uppgick till 921 miljoner euro och antalet anställda var i slutet av året 3 040. För mer information besök oss på ovako.com

Anställningsform PERMANENT_POSITION
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2018/53
Kontakt
  • Linda Axäng, 079-3405442
Publicerat 2018-03-08
Sista ansökningsdag 2018-03-29

Tilbake til ledige stillinger