BAE Systems AB

Som Elektronikingenjör på BAE Systems Bofors arbetar du i projektform och får möjligheten att följa utvecklingen genom alla delar i cykeln. Hela vägen från förstudie och ritning genom prototyplabbet för framtagande av modell för att slutligen genomföra verifiering och tester – både i labbmiljö och ute på provskjutningsfältet. Ser du dig själv som något av en uppfinnare och söker en tjänst i en högteknologisk vardag är det här tjänsten för dig.

På uppdrag av BAE Systems Bofors i Karlskoga söker AxÖ Consulting en Elektronikingenjör. Tjänsten är placerad i produktområdet ammunition inom avdelningen utveckling. Gruppen består av ett 25-tal personer med olika teknisk inriktning varav två stycken är seniora elektronikingenjörer. Här finns möjlighet till kompetensutbyte! Detta öppnar upp både för dig som är nyexaminerad och i början av karriären som för dig med flerårig erfarenhet inom området då rollen anpassas efter kompetens och bakgrund.

BAE Systems Bofors erbjuder

BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter och internationella erfarenheter. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en senior mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

Arbetsbeskrivning

I rollen som elektronikingenjör kommer du vara med och skapa framtidens innovativa delsystem inom intelligent ammunition. Du kommer att ingå i projektgrupper vars mål är att utveckla och underhålla olika delsystem inom främst ammunitionselektronik. Arbetet innefattar elektronikkonstruktion – allt från förstudier på framtida koncept och teknologisprång eller nyutveckling och färdigställande av nya produkter till hantering av befintliga produkter.

Teknikområdet som elektronikgruppen arbetar inom spänner bl.a. över områdena analog och digital elektronikkonstruktion, VHDL, kraftkortskonstruktion, RF och antennteknik samt firmware-utveckling med och utan RTOS. Söker du ditt första jobb efter studierna kan du känna dig lugn, vi förväntar vi oss inte att du är bekant med alla tekniker.

En stor del av din vardag innebär att:

  • Jobba med systemering
  • Utföra schemaritning, layout och programmering
  • Bygga prototyper i labb, genomföra test och verifiering
  • Arbeta med integration och dokumentation

Profilbeskrivning

Vi söker dig som har en teknisk utbildning ifrån högskola eller universitet inom elektronik/elektroteknik. Har du skaffat dig motsvarande kompetens genom erfarenhet är du också välkommen med din ansökan. Vi är lika intresserade av dig med flerårig erfarenhet som dig med färsk examen som är på jakt efter ditt första jobb. Specifikt efterfrågad kompetens:

  • Goda kunskaper i svenska och engelska, tal som skrift då detta används dagligen på arbetsplatsen
  • Kunskaper i CAD
  • Det är meriterande om du har erfarenhet från både hårdvara och mjukvara för inbyggda system samt från styr- och reglerteknik

Som person är du drivande, nytänkande, strukturerad och tycker om att jobba i en kreativ miljö. Tjänsten kräver god initiativförmåga, förmåga att arbeta strukturerat, ha lätt för att samarbeta och kommunicera samt ha god förmåga att planera och dokumentera projektarbetet.

Information och ansökan

BAE Systems Bofors strävar alltid efter mångfald och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och säkerhetsprövning gjord av myndighet. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Oskar Bernling, AxÖ Consulting, 073-915 70 61.  

Varmt välkommen med din ansökan, urval sker löpande.

Fackliga kontaktpersoner

Torbjörn Carlqvist, Akademikerföreningen, 0586-733151

Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733606

Om BAE Systems Bofors

BAE Systems Bofors är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping.

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2018/90
Kontakt
  • Oskar Bernling, 0739157061
Publicerat 2018-08-15
Sista ansökningsdag 2018-09-28

Terug naar vacatures