Ovako AB

Ovako finns representerat i mer än 30 länder och är en ledande europeisk tillverkare av komponentstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Med Ovakos stål blir kundens slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Är du en senior förvaltningsledare eller projektledare inom IT som alltid utgår från verksamhetens bästa? Skulle du beskriva dig själv som initiativtagande, självgående och bra på att samarbeta? På uppdrag av Ovako söker AxÖ Consulting en Förvaltningsledare inom Microsoft Dynamics AX.

Ovako erbjuder dig:

En stimulerande arbetsplats med goda möjligheter till karriär- och yrkesmässig utveckling.

Marknadsmässig kompensation och eget ansvar under frihet.

Ett omväxlande arbete där du får möjligt att växa i din profession.

Arbetsbeskrivning

Rollen som Förvaltingsledare är både ansvarsfylld och varierande. Ax är Ovakos största objekt att förvalta och i rollen ingår att ansvara för att processerna fungerar på alla siter och i alla länder. Detta är en ny funktion inom Ovako och som Förvaltningsledare kommer du inledningsvis fokusera på att bygga upp och skapa rutiner samt sjösätta processerna, utöver det kommer du bland annat ansvara för:

 • Förvaltning av objektet AX bl.a. underhåll, integrationer
 • Kravhantering;agera mellan verksamheten och IT
 • Validering av nya funktioner, exempelvis releaser och förändringar
 • Delta i strategisk planering och förbättringar av processer

Vem söker vi?

Som förvaltningsledare är du spindeln i nätet och har förmågan att hantera snabbt uppkomna möjligheter och uppgifter utöver långsiktigt åtagande. Vidare har du en helhetssyn och är van att arbeta nära verksamheten. Du är dessutom van att dokumentera och rapportera, har stenkoll på detaljerna och redovisar löpande hur arbetet framskrider. För dig är det helt naturligt att arbeta på engelska i en multikulturell miljö.

Då arbetet innebär många kontaktytor, såväl nationellt som internationellt, är förmågan att bygga relationer, samarbeta samt prioritera och strukturera viktiga egenskaper. I rollen som Förvaltningsledare är du lyhörd samtidigt som du ställer krav, både internt och mot leverantörer.

Kvalifikationer

För att vara framgångsrik i rollen har du tidigare arbetat med processerna i något affärssystem, gärna i Microsoft Dynamics AX och en stor fördel är om du gjort det i processtyrd verksamhet. Du är dessutom en van kravställare gentemot IT-leverantörer samt har erfarenhet av ERP-implementeringar generellt och specifik erfarenhet med implementering av AX. Vi ser även att du har:

 • Akademisk utbildning inom IT eller annan som arbetsgivaren bedömer lämplig
 • Dokumenterad erfarenhet av att driva projekt, gärna i rollen som förvaltningsledare IT
 • God kännedom avseende ITIL, eller motsvarande
 • Generell IT-kompetens
 • Erfarenhet av projektledning och MS Dynamics AX
 • Verifierad erfarenhet av SLA-hantering mot parallella leverantörer av gemensamma funktioner
 • Verifierad förståelse för egenskapsbaserad produktion, likväl som repetitiv/serieproduktion
 • God vana av att följa upp avtal, åtaganden och leveranser
 • Erfarenhet av ekonomiuppföljning
 • Arbetat i större organisationer med komplexa IT-miljöer

Tjänsten kräver att du är mycket bra på att uttrycka dig på svenska och engelska, i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas på dina erfarenheter av projektledning samt dina personliga egenskaper.

Ansökan och information

Urval sker löpande. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Valfri placeringsort – med fördel nära Ovakos siter, Hällefors, Smedjebacken, Hofors eller Boxholm. Ovako har även ett kontor i Örebro. Tjänsten innefattar resor.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Ovako

Ovako utvecklar högteknologiska stållösningar till och tillsammans med kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Med vårt stål blir våra kunders slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Ovako har 10 säljenheter som finns i Europa, Asien och Amerika. Affärsområde Cromax har produktion och försäljning i Sverige, Italien, Holland och Frankrike. Stabsfunktionerna består av Group Sales, Marketing & Technology, IT, Finance and Purchasing, HR & Communication och finns placerade i Sverige.

Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Omsättningen 2017 uppgick till 783 miljoner euro och antalet anställda var i slutet av året drygt 3 000. För mer information besök oss på: ovako.com

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örebro
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2018/28
Kontakt
 • Linda Axäng, 079-3405442
Publicerat 2018-02-26
Sista ansökningsdag 2018-03-21

Return to job vacancies