Ovako AB

Ovako finns representerat i mer än 30 länder och är en ledande europeisk tillverkare av komponentstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Med Ovakos stål blir kundens slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Är du en IT-intresserad och coachande ledare som söker nya utmaningar på ett modernt och miljöorienterat företag med en välkomnande organisationskultur?  På uppdrag av Ovako IT söker AxÖ Consulting dig som vill axla rollen som Gruppchef för Systems.

Om du vill arbeta på ett företag som är långt fram i den digitala utvecklingen kan Ovako vara rätt val för dig!

Ovako tillvaratar de kvalitéer som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i denna rekrytering.

Ovako erbjuder dig:

  • En stimulerande arbetsplats med goda möjligheter till karriär- och yrkesmässig utveckling.
  • Marknadsmässig kompensation och eget ansvar under frihet.
  • Ett omväxlande arbete där du får möjligt att växa i din profession.
  • Engagerade kollegor och ett sammansvetsat arbetsteam.
  • En tillåtande, stöttande och kreativ ledningsgrupp

Arbetsbeskrivning

Ovako är ett framåtsyftande företag med högt i tak och effektiva beslutsvägar. Som medarbetare kan du förvänta dig en stöttande ledningsgrupp och en fartfylld arbetsplats med stor organisatorisk drivkraft.

I Ovakos effektiviseringsarbete är IT och ny teknik viktigt. Ovako IT arbetar med infrastruktur, teknik, Helpdesk, förvaltning och utveckling av IT-system, projektledning samt telefoni. Som Gruppchef kommer du att ansvara för leverans av utvecklings- och förvaltningstjänster till företagets kunder inom ett flertal områden såsom produktionsnära system, diverse Net-applikationer med mera.

I rollen som Gruppchef Systems har du ett direkt personalansvar för medarbetare på fem orter: Hofors, Hällefors, Boxholm, Smedjebacken. I framtiden kan tjänsten även innefatta ett ansvar för medarbetare i Finland. Som Gruppchef för Systems ingår du i ledningsgruppen för Ovako IT och rapporterar till IT-direktören. I rollen ingår även deltagande i styrgrupper för projekt och förvaltning.

Tjänsten innefattar regelbundet resor till Ovakos olika siter. Valfri placeringsort med fördel med närhet till någon av siterna.

Profilbeskrivning

Vi söker en modern och stabil ledare med intresse för människor och teknik. Du är dessutom en handlingskraftig person som har nära till beslut och som ser varje medarbetare för dennes kompetens och potential. För att passa på Ovako IT behöver du tycka om att jobba både strategiskt och operativt. Det händer mycket på Ovako därför är det bra om du är flexibel och gillar förändringar. Många aktiviteter och projekt kommer att landa hos dig.

För att vara framgångsrik i tjänsten har du erfarenhet inom IT, systemutveckling i Microsoft miljö, systemförvaltning eller projektledning. Om du har arbetat med att utveckla processer och arbetssätt är detta meriterande.

Vi ser att du har erfarenhet från tjänster med personalansvar och då gärna över personalgrupper på distans. Du har även en högskole- eller universitetsexamen samt goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Ansökan och information

Urval sker löpande. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sökord: IT, Gruppchef, ledare, chef, IT-system, leader, groupleader.

Om Ovako

Ovako utvecklar högteknologiska stållösningar till och tillsammans med kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Med vårt stål blir våra kunders slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs - vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Ovako har 10 säljenheter som finns i Europa, Asien och Amerika. Affärsområde Cromax har produktion och försäljning i Sverige, Italien, Holland och Frankrike. Stabsfunktionerna består av Group Sales, Marketing & Technology, IT, Finance and Purchasing, HR & Communication och finns placerade i Sverige.

Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Omsättningen 2017 uppgick till 783 miljoner euro och antalet anställda var i slutet av året drygt 3 000. För mer information besök oss på: ovako.com

Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örebro
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2018/18
Kontakt
  • Linda Axäng, 079-3405442
Publicerat 2018-02-13
Sista ansökningsdag 2018-03-13

Tilbage til Ledige stillinger