Arbetsort: Karlskoga

Nobel Biocare är ett medicintekniskt företag som är aktivt inom tandimplantat. Företaget har cirka 2 500 anställda och 34 direktförsäljningsorganisationer över hela världen.

Arbetar du som ingenjör och söker nya utmaningar?

På uppdrag av Nobel Biocare söker AxÖ Consulting en skicklig Utvecklingsingenjör Ytbehandling. Vi letar efter dig som brinner för ingenjörsyrket och som vill vara med och påverka Nobel Biocares framgång.

Nobel Biocare erbjuder:

 • En modern arbetsplats i stark tillväxt som förespråkar och uppmuntrar till karriär- och yrkesmässig utveckling.
 • En god arbetsmiljö där vi arbetar för mångfald, jämlikhet, möjlighet till inflytande samt en miljö fri från kränkningar.
 • God balans mellan arbete och privatliv.
 • Ett högpresterande och sammansvetsat arbetsteam med bred teknisk kompetens.

Arbetsbeskrivning

Som utvecklingsingenjör på Nobel Biocare arbetar du i agila team tillsammans med inspirerande och engagerande kollegor. Teamen är tvärfunktionella där medarbetarnas gemensamma kompetens tas tillvara och ger rätt förutsättningar för att skapa konkurrenskraftiga produkter inom området.

Ytbehandlingsavdelningen fungerar som en serviceorganisation för global produktutveckling med fokus på produkt- och processutveckling. Avdelningen arbetar i de tidiga faserna av lanseringsprojekt och forskningsaktiviteter och ger feedback för ytterligare undersökningar. Avdelningen ansvarar även för tillverkningen av alla beställningar (prototyper?) samt att definiera den övergripande tillverkningsprocessen för standardproduktion, inklusive utveckling av tillverkningsutrustning och specificering av utrustningskrav.

Rollen som Utvecklingsingenjör ytbehandling innefattar bl.a. att:

 • Ansvara för tillverkningen av alla ”Make to Order”.
 • Agera samordnare för tillverkning av standardartiklar.
 • Delta i förstudieanalys för att bestämma kostnad/nytta-förhållanden och riskpotentialer för nya produktlanseringar och för optimeringsprojekt.
 • Dokumentera och genomföra testutföranden för nya tillverkningsprocesser och dokumentera resultat i tekniska rapporter.
 • Möta mål och tidslinjer som sätts upp av Project Management.
 • Säkerställa dokumentation i SAP.
 • Utveckla och optimera befintliga processer.
 • Felsöka på produktionsutrustning och driva PSP. (problem solving process)

Rollen innebär ett nära samarbete med processledare och produktion.

Kvalifikationer

För att vara framgångsrik i tjänsten ser vi att du har en eftergymnasial utbildning som civilingenjör eller motsvarande. Vidare har du erfarenhet från produktionsteknik i processtyrd industri, till exempel medicinsk, samt dokumenterad industriell kompetens och förståelse för kvalifikation och validering. I rollen som ingenjör har du djup förståelse av produktspecifikationsverktyg såsom beräkningar av material, ritningar, toleranser mm.

Du uttrycker dig obehindrat på både engelska och svenska, i så väl tal som skrift samt har mycket god kunskap i MS Office och SAP. Du bör även ha erfarenhet från färgkodning och ytbehandling samt PAD-programmering av robot. Erfarenhet från Lean och Six Sigma är meriterande.

Profil

Vi tycker att det är viktigt att du trivs och har roligt på jobbet och därför lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen har du ett brett tekniskt intresse och en hög affärsmässig förståelse. Ditt arbetssätt kännetecknas även av struktur, god planeringsförmåga och hög noggrannhet. Att ta ansvar för uppdrag samt att arbeta mot goda resultat faller sig naturligt för dig och du är bra på att ta beslut och att ge tydlig återkoppling. Du är dessutom en person som trivs bäst i en dynamisk miljö med en hög professionell ambitionsnivå.

Du kommer att ingå i ett växande utvecklingsteam – du har därför förmågan att kommunicera resultat, lyssna och diskutera kring dessa. Du har också förslag kring nästa steg i arbetsprocessen och ser en väg framåt mot givna mål. I rollen som Utvecklingsingenjör har du dessutom en förmåga att skapa delaktighet och engagemang samtidigt som du har en inre drivkraft att leverera resultat. Detta gör dig till en mycket uppskattad kollega.

Information 

Urval sker löpande, alla ansökningar behandlas konfidentiellt. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Nobel Biocare

Nobel Biocare is a world leader in the field of innovative implant-based dental restorations from single tooth to fully edentulous indications. Nobel Biocare offer dental implant systems Individualized prosthetics and CAD/CAM systems Treatment planning Guided Surgery solutions Biomaterials

Our goal is to empower dental professionals to give quality of life back to their patients. This philosophy is built on over 60 years of continuous innovation, all stemming from Per-Ingvar Brånemark’s ground breaking discovery of osseointegration in 1952. Since then, we’ve helped our customers treat millions of patients.

Anställningsform Unbefristete Anstellung
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2018/37
Kontakt
 • Linda Axäng, 079-3405442
Publicerat 2018-03-01
Sista ansökningsdag 2018-03-25

Zurück zu Stellenangeboten